Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ja ympärilläsi on vähemmän idiootteja...

Sunnuntai 5.11.2017 - Tuottavuusaktivisti Reino Myllymäki


9789523003217_Idiootit_ymparillani_96_dpi.jpgSe odotti minua paketissa yli kesän.

Vasta syksyllä avasin paketin. Se sisälsi kirjan ja laskun. Lasku oli ankarasti myöhässä ja kiirehdin ensimmäisenä maksamaan sen. Maksoin myös viivästyskoron.

Sitten luin kirjan Idiootit ympärilläni. Että osasi ruotsalainen Thomas Eriksson kirjoittaa itselleni vanhasta tutusta DISC-henkilöarvioinnista viihdyttävällä tavalla! Kirja avasi koko asian minulle uudelleen, vaikka olinkin saanut vuosi sitten tuohon henkilöarviointiin koulutuksen.

Kirja perustuu siis DISC-henkilöarviointiin, jossa ihmiset jaetaan vuorovaikutustyylinsä perusteella neljään luokkaan: hallitseviin (D, punainen), vaikuttaviin (I, keltainen), vakaisiin (S, vihreä) ja analyyttisiin (C, sininen). Thomas Eriksson kuvaa kirjassa jokaisen luokan selvällä ja viihdyttävällä tavalla.

Tosin vain 5 % ihmisistä kuuluu vain yhteen luokkaan. Onneksi kirja kertoo siitäkin, millaisia ovat kahden ja kolmenkin värin ihmiset. Kaikkia neljää väriä ihminen ei sentään voi olla.

Seuraa juonenpaljastus: Itselleni kaikkein opettavaisin osuus löytyi kirjan lopussa kerrotusta ihmiskokeesta, jossa muodostettiin vuorovaikutustyylien mukaan neljä ryhmää siten, että jokaiseen ryhmään tuli vain saman värin edustajia. Sitten jokaiselle ryhmälle annettiin sama tehtävä ja tunti aikaa. Kokeen lopputulos oli se, että yksikään ryhmä ei saanut tehtävää ratkaistuiksi. Mutta kuvaavaa oli myös erilaisten ryhmien erilainen työskentely- ja esiintymistapa. Tätä en paljasta - lukekaa itse kirjasta!

Minulle DISC-testi tai sen tapainen on tehty ensimmäisen kerran 1991 ja sen jälkeen ainakin vuonna 2014, 2016 ja nyt 2017. En oikein pitänyt vuosi sitten tehtyä analyysiä oikeaan osuneena ja profiilissani oli merkkejä turhautumisesta tai jostakin ei-kivasta kumminkin. Nyt tein analyysin uudelleen ja tulos oli se, minkä intuitiivisesti tiesinkin: olen kelta-sininen. Ristikkäiset värit ovat harvinaisia mutta eivät mitenkään kummallisia. Tavallisena itseäni en ole osannut pitää ennenkään...

Mutta mistä tulee kirjan nimi Idiootit ympärilläni? Vastaus löytyy kirjan alkupuolella kerrottuun haastatteluun, jonka kirjailija teki vuosia sitten. Siinä eräs johtaja - punainen, tottakai! - kertoi hänelle, kuinka kaikki ihmiset hänen ympärillään ovat idiootteja.

Hänen pitäisi lukea tämä kirja. Se nimittäin vähentää ympärillä olevien idioottien määrää. Kirja auttaa ymmärtämään omaa ja muiden ihmisten käyttäytymistä. Ja niin: idiootteja onkin vähemmän.

DISC-arvioinnista löytyy lisää tietoa esimerkiksi Extended DISC Finland Oy:n verkkosivuilta.

Pidän kirjaa niin tärkeänä johtamisen kehittämisen elementtinä, että otin sen Ketterät Kirjat Oy:n myyntiohjelmaan. Kirjaa saa meiltä hintaan 32 € (sis. verot ja toimituskulut Suomeen). Rajoitettu erä, lue lisää ja tilaa!

Avainsanat: DISC, henkilöprofilointi, vuorovaikutustyyli, Thomas Eriksson, Idiootit ympärilläni


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini